Inspraak Rulebook – ex ante uitgifte van koolstofcertificaten

Voor bepaalde projecttypen binnen de Green Deal Nationale Koolstofmarkt (GDNK) kunnen certificaten worden uitgegeven op basis van het vooraf vaststellen van de CO2-eq-emissiereductie als gevolg van een project (ex ante-uitgifte). Om in aanmerking te komen voor ex ante-uitgifte is het van belang dat per projecttype redelijkerwijs kan worden aangenomen dat de omstandigheden en parameters voor het bepalen van emissiereductie vooraf bekend zijn en voorspelbaar blijven gedurende een bepaalde projectperiode. Verder moet aangetoond worden dat de inkomsten aan het begin van het project belangrijk zijn om de financiering rond te krijgen.

Deze notitie licht deze voorgestelde regel nader toe. Graag nodigen we u uit om met ons mee te lezen. Opmerkingen kunt u sturen naar het secretariaat van de Green Deal: Wytze van der Gaast, wytze@jin.ngo. De uiterste datum voor reactie is: 27 september 2019.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *